Želite okrepljen imunski sistem? Savne nikar ne pospravite skupaj z zimsko robo!

Spet težim s preventivo! Res je, savna se odlično prileže, ko je zunaj mraz, sneg, dež. Da se pregrejemo in preznojimo, ko pridemo iz službe premraženi in premočeni. Ni boljšega občutka, ane? Pravi balzam za našo dušo in telo je, ko sedimo v vroči savni in skozi steklo opazujemo turobno vreme. Vendar pozor! Če želite iz savne odnesti tudi okrepljen imunski sistem, se s savno družite v vseh letnih časih!

Že nekaj objav nazaj sem vas opozarjala na pomembnost preventive pri vašem zdravju. Resda lahko savna naredi čudeže, vendar ne tako hitro, kot si boste zaželeli ob kihajočem ležanju z vročino v postelji. Saj veste, po toči zvoniti je prepozno! V savnarskem žargonu lahko slovenski pregovor prevedemo – po bolezni se savnati je prepozno 🙂 Držite se tega, kot pijanec plota!

Čudeži, vendar ne čez noč!

​Savna odlično vpliva na naše zdravje in počutje ter je popolna preventiva za marsikatero tegobo. 

  • ​Krepi naše srce, ožilje,
  • čisti telo nesnage, ki jo pridno nabiramo z nezdravim načinom življenja, 
  • sprošča mišice, naša koža zasije, 
  • na obrazu pa nasmeh zaradi razbremenjenih misli. 

Opa, ne tako hitro! Velik del bo že res opravila savna, od vas pa se zahteva redne obiske in skrb zanjo

A ni bolj luštno martinčakti na soncu kot sedeti v savni?

Ne, ni. Oboje je fajn! In oboje zdravi. Naj pa martinčkanje na soncu ne nadomesti savnanja. Predlagam sonce čez dan, večer pa pod zvezdnatim nebom v savni. Potem pa še pod pravo zvezdnato nebo.

Si mislite, da bi lahko po takšni  terapiji sploh še kdaj zakašljali? No, tega ne morem garantirati, vam pa zagotavljam, da boste občutno manjkrat.

Torej,…

Če želimo, da bomo v komercialni sezoni savnanja (beri hladnejši del leta) zdravi in kos vsem bacilom, virusom ter bakterijam, ki jih spustijo iz laboratorijev, potem moramo savno nujno obiskati tudi izven ˝sezone˝! Takrat ima naše telo čas, da se krepi in gradi obrambo za hude čase. Pa tudi za čase, ko ne izgledajo hudi, pa nas vseeno kaj doleti.

Shopping Cart