TOP 3 nadgradnje za vsako savno

Vsako savnanje prinese sprostitev, skrb za telo, odklop od skrbi in olajšanje. Se tudi vi počutite nekako lahki, ko stopite iz savne?

Te občutke pa lahko še nadgradite – ne glede na to, v katero savno se odpravite.

Izbrali smo TOP 3 nadgradnje savnanja, da bo izkušnja še bogatejša, vaše počutje pa še boljše. Poskusite že danes, petek je!

1. AROMATERAPIJA

Naš voh je zelo občutljivo čutilo, ki je povezano s celotnim živčnim sistemom in ima nanj velik vpliv. Tako lahko vonjave na nas vplivajo pozitivno ali negativno. Vsekakor lahko v savni izkusimo pozitiven vpliv, ki ga imajo različni vonji na naše počutje. Od tu naprej pa je zelo subjektivno. Vsak od nas vonjave zaznava drugače – nekoga sivka pomirja, drugega živcira, tretjemu je vseeno. Zato si izbirajte vonjave, ki so vam všeč. Prostora za eksperimentiranje je ogromno. Uporabite lahko arome za savno, eterična olja, zelišča … Peč v bio savni je že pripravljen prostor za arome, v finski savni jih lahko dodate v vodo za polivanje po kamnih, v infra savni pa v uparjalnik. Če nimate uparjalnika, lahko uporabite dišavne gele, posebej namenjene uporabi v infra savni.

Kakovostne arome in dodatke najdete TUKAJ.

2. SOLNI PILING

Vročina in vlaga v savni sta balzam za našo kožo. Spodbudita krvni obtok in limfni sistem, odpreta pore, pospešita izločanje znoja, vode in toksinov. Koža, največji organ našega telesa, se prebudi in začne pospešeno delovati v smeri obnove in tvorbe novih celic. Še več lahko zanjo naredimo s solnim pilingom. Kombinacija trdnih delcev soli in eteričnih olj bo koži omogočila, da posebej globoko zadiha, se znebi odmrlih kožnih celic in sprejme zdravilne učinkovine. Poleg tega je piling nežna masaža za dodatno pospešeno prekrvavitev in delovanje celotnega notranjega sistema. Solni piling lahko opravimo kar v savni, lahko pa si ga privoščimo med ohlajanjem. Svojega si lahko izberete TUKAJ.

3. JOGA

Ustvarjena klima v savni, ki je kombinacija vročine in vlage ter vmesnih ohlajanj, ne vpliva samo na naše počutje in organe, ampak imajo zelo velik vpliv tudi na mišični sistem. Za naše zdravo življenje je še kako pomembno, da ga ohranjamo v kondiciji ter pripravljenega na vsakodnevne napore in izzive. Ni dovolj, da ga krepimo le z vadbo, poskrbeti moramo tudi za njegovo sprostitev, ki vodi v učinkovito regeneracijo, od tu pa v zdravo rast in razvoj. Odličen pripomoček za sproščanje je seveda savnanje, ki mu dodamo nekaj razteznih in joga vaj. Še niste preizkusili?

Prijetno ogrete in sproščene mišice so odlično pripravljene na raztezanje, ki bo tako še bolj učinkovito kot izven savne. Že tako sproščujoče okolje bo ob jogi poskrbelo, da se telo in um odklopita. Ne vzemite joge kot navadnih vaj za raztezanje, ker je daleč od tega – če jo izvajamo pravilno, združuje osredotočanje na pravilno dihanje in izvajanje vaj, kar prinese izjemne rezultate v delovanju našega celotnega sistema; z jogo preusmerimo misli stran od skrbi in opravkov ter odpeljemo um, duha in telo v drugo dimenzijo.

Shopping Cart