Čudežne kapljice v vedru za vodo – vpliv eteričnih olj

Polivanje vode po kamnih je v savni eden izmed glavnih dogodkov v savni in je namenjeno ustvarjanju dodatne pare in vlage v savni. Z različnimi načini polivanja ustvarjamo različne klime – veliko enkratne pare v savni, ki nas oblije, daje tudi občutek višje temperature. Vročina in vlaga odpreta pore, pospešita znojenje in izločanje strupov, sprostita mišice, vse to pa blagodejno vpliva ne samo na fizično, ampak tudi psihično sprostitev.

Kako ta pomemben postopek savnanja še popestriti?

S čudežnimi kapljicami – eteričnimi olji! Nepogrešljiv pripomoček vsakega ljubitelja savnanja. Nekaj kapljic, ki jih kanemo v vodo, lahko v savni ustvari popolnoma drugačno klimo in vzdušje ter vpliva na nas – eterična olja niso namenjena le aromam, ampak imajo učinkovine v njih tudi specifične terapevtske učinke. Preverite, kakšen vpliv imajo esence in arome eteričnih olj in katera je v skladu z našim počutjem najbolje izbrati v kombinaciji s polivanjem vode po kamnih!

Opozorilo!

Bodite pozorni pri izbiri eteričnih olj, saj jih med izparevanjem v savni vdihujemo – veliko jih je izdelanih iz sintetičnih olj in arom, zato je izrednega pomena, da izberemo 100 % naravna eterična olja!

 1. Izboljšanje imunskega sistema

Limona, pomaranča, rdeča mandarina, limeta, borove iglice, jelka, sivka, čajevec

2. Blagodejen vpliv na dihalne poti

Evkaliptus, borove iglice, poprova meta, sivka

3. Sprostitev mišic

Poprova meta, evkaliptus, sivka, beli čajevec

4. Sprostitev

Sivka, melisa, pomaranča, rdeča mandarina, vrtnica, rimska kamilica, vanilja, kadilo, sandalovina

5. Izboljšanje razpoloženja

Bergamotka, grenivka, dišeča kananga, vrtnica, muškatni žajbelj

6. Stimulacija in povečanje energije

Limona, limeta, grenivka, rožmarin, evkaliptus, jasmin, črni poper, limonska trava

Shopping Cart