˝Wellbeing˝ na vsakem koraku, generacija Y pa nesrečna – zakaj?

well-being

the state of being comfortable, healthy, or happy

je razlaga angleškega izraza, ki smo ga v zadnjem času kar posvojili. Veliko se govori o zdravju, dobrem počutju, skrbi za telo, dušo in misli. Na vsakem koraku se poudarja, kako vsi to znamo, počnemo in odkrivamo (toplo) vodo, pa vendar – se zavedamo? Zdravi zajtrki, sproščujoča joga, s kolesom v službo in skupna kosila, pa je generacija Y vseeno proglašena za nesrečno!

Well, being? Well – being! Wellbeing

Najprej poslovenimo – dobrobiti oz. biti dobro. Poglejmo, kdaj ˝lahko˝ to rečemo zase!

Zadovoljni, napolnjeni z energijo, povezani in v ravnovesju? Pozitivni kljub težavam in na sledi smislu svojega življenja? Če ste odgovorili z Da, potem se lahko pohvalite, da ste v stanju wellbeing-a, ki je stanje uravnoteženosti našega telesa, misli in duha.

Nič ni narobe, če ne ustrezate vsem tem ¨merilom¨, ki so slišati kar malo ¨vesoljsko¨ in spiritualno. Je pa prav, da se trudimo in težimo k takem stanju – skrbimo za svoje fizično in psihično zdravje, uspešno kljubujemo vsakodnevnim opravilom, zapletom in oviram, brez da bi nas vsakič spravile iz tira. Da znamo uravnovesiti nujne zadeve ter dejavnosti, ki poskrbijo za ¨wellbeing¨ našega duha in misli.

Če napišemo, preberemo, objavimo – potem je?

Zadnje čase se res na veliko govori o tem, kako moramo skrbeti zase, kako pomembno je zavedanje samega sebe, našega spiritualnega vidika ter pomembnosti fizičnega zdravja ter kako zanj poskrbeti. Na spletu, v knjigah in na predavanjih lahko izveste neskončno teorij, načinov in napotkov, kako do – če želite – wellbeing-a. Pa je še vedno zelo veliko ljudi v konstantnem stresu, boju z vsakdanjimi opravki in težavami, pomanjkanjem časa, volje in energije. Zakaj? Če pa pot do vsesplošnega ravnovesja nas samih še nikoli ni bila dostopnejša in še nikoli bolj opevana.

Če stopimo malo nazaj, pogledamo socialna omrežja, kavarne, restavracije in otroška igrišča – vsi nasmejani, srečni, zdravi; sploh po različnih objavah in fotkah sodeč – najsrečnejši na svetu! Smo zase ali za druge?

Zase!

​Predvsem je pomembno, da se, malo grobo rečeno, briga vsak zase. Že zdavnaj so govorili, naj vsak pomede pred svojim pragom. In tudi za prag svojega wellbeing-a potrebuje vsak kar veliko smetišnico 🙂 Najprej se moramo odločiti, da delamo stvari zase, da se znamo zazreti vase, se zavedati svojega stanja in si priznati, kaj moramo popraviti. In se potem tudi truditi za to in ne potlačiti ter se ˝delati˝, kako smo super fino fajn.

Odgovorite si na ta vprašanja

in ste že na dobri poti k ¨odkritju stoletja˝(sarkazem ON 🙂 – well-being-u

  1. ​Kaj čutite, ko se zvečer končno umirite in odpravite k spancu?
  2. Kaj je za vas zadovoljstvo?
  3. Kaj je vaša prva misel, ko storite nekaj, kar vas osrečuje? Želite foto dokaz, objavo na instagramu ali enostavno uživati v trenutku?
  4. Kako se lotite reševanja težave, ko nastopi – si jih priznate?
  5. Katere dejavnosti so tiste, ki zares osrečujejo vas in ne partnerja, prijateljev, pričakovanj družbe?
  6. Kaj vsak dan naredite za lastno zadovoljstvo? 
Shopping Cart