Sol v savni? Poglej, kako z njo poskrbeti za celotno telo

Pozitivne učinke soli nas v tem času velika večina uživa ob morju. Jasno, saj so temperature idealne. Kako pa lahko sol za naše telo poskrbi skozi vse leto, ko nismo na obali? Idealen prostor, ki bo v vseh pogledih negoval naše telo, misli in duha je savna. V kombinaciji z različnimi oblikami soli postane le-ta pravi wellness in spa v enem. Kako? 

V domači savni imamo vrsto možnosti, kako lahko uživamo v različnih tretmajih in negah ter razvajamo naše telo in skrbimo za naše zdravje. Škoda bi bilo, da bi v savni samo sedeli, ko pa lahko v njej vadimo jogo, uživamo v aromaterapijah, solnih piilingih, solni savni, negujemo kožo z dodatno vlago in podobno. Uporabite domišljijo in poslušajte svoje telo, zagotovo boste našli tretma, ki vam bo pisan na kožo. Tokrat bomo eksperimentirali s soljo.

Privoščite si solni piling

Že izven savne je solni piling za kožo pravi balzam, saj jo poživi, spodbudi cirkulacijo, obenem zmasira in odstranjuje odmrle celice ter pospeši obnavljanje. Če pa si ga privoščimo v savni, je učinek še bolj intenziven, saj se nam zaradi vročega okolja pore v koži odprejo, potenje je pospešeno ter koža razgreta. To omogoča, da je čiščenje kože še bolj globoko in intenzivno, s pilingom pa procese samo še pospešimo.

Različni solni pilingi z dodanimi olji in izvlečki so na voljo v drogerijah, lahko pa si ga izdelate kar sami. Sol zmešate s poljubno aromo, dodate med, cimet, limonin sok ali ostale sestavine za še dodatno nego kože. Solni piling si lahko nanesete na kožo med savnanjem, ko je koža ogreta in se že začnete potiti. Lahko pa solni piling opravite tudi pred tuširanjem.

Koža bo kot prenovljena, mehka, voljna in očiščena odmrlih celic.

Solna terapija v savni

ali haloterapija je starodavna terapija z vdihovanjem solnih delcev, ki zelo blagodejno učinkuje na celoten dihalni sistem. Proučevanje pozitivnih učinkov solne terapije se je začelo, ko je poljski zdravnik začel z opazovanjem zdravja rudarjev v premogovnih in solnih rudnikih. Premog je pustil na zdravju delavcev velik negativen učinek, medtem ko so bili delavci iz solnih rudnikov zdravi, kar se je posebej odražalo na dihalnem sistemu.

Nad učinki soli na vaš dihalni sistem boste presenečeni v že kratkem času, ko se boste prepustili učinkom soli. Za to vam ni potrebno v solne sobe in hiše, že doma, v savni, si lahko ustvarite solno terapijo zelo enostavno – izpostavite kos himalajske soli pari v savni – finski, infra z uparjalnikom, bio savni (v finski savni potrebujete dodaten nastavek za sol). Odlična rešitev za solno in vse ostale aroma terapije je nov BWT sistem peči, ki vam poleg klasične finske savne z dodanim vodnim rezervoarjem omogoča dodajanje vlage v savno in z njo različne tretmaje.

Vas zanima več o solnih savnah?

Shopping Cart