Zakaj imeti doma infra savno?

Infra savna savna je odlična terapija za naše telo, misli in duha. Z razvojem tehnologije je njihovo delovanje izpopolnjeno in zagotavljajo ogromno pozitivnih učinkov na naše zdravje. Poleg tega so izredno nezahtevne ter jih lahko umestimo kamorkoli v naš dom. Poglejmo nekaj dejstev, zakaj imeti infra savno kar v svojem domu, vedno na dosegu roke!

5 dejstev, zakaj bi vsak moral imeti doma infra savno

Pozitivne lastnosti infra savnanja so že dolgo časa znane in veliko nas jih pridno izkorišča. Z razvojem tehnologije so danes savne še bolj izpopolnjene in nam lahko korenito pomagajo pri izboljšanju počutja in zdravja. Poleg tega infra savne še nikoli niso bile tako dostopne domači uporabi!

1. Krepitev imunskega sistema

​Savnanje vsekakor ne bi smelo biti sezonsko. Prav redna uporaba savne prinaša odlične rezultate s svojim vplivom na naše telo.

Če želimo krepak imunski sistem, ki bo skozi celo leto kos vsem virusom, bakterijam in obolenjem, ki prežijo na nas, moramo vsekakor redno obiskovati savno.

2. Pospešena obnova tkiv

Infra valovanje ima na celice v našem telesu učinek, da pospeši njihovo delovanje. Na takšen način spodbudi nastajanje novih in obnovo poškodovanih celic ter tkiv. Z uporabo infra savne se tako poškodbe mišic, kosti in drugih tkiv hitreje celijo. To velja tudi za obnovo mišic po treningih in fizičnih naporih.

3. Celostno sproščanje

Čas v savni je namenjen samo nam – vzamemo si ga, ko si želimo podariti poleg skrbi za zdravje tudi počitek za naše misli in duha, ko se želimo odklopiti od stresnega vsakdanjika in gore opravkov, ki nas čakajo. Prijetno vzdušje v savni zagotovi, da se popolnoma sprostimo in odmislimo zunanje dejavnike. Z uporabo dišav si lahko v savni ustvarimo tudi aroma terapijo – izberemo eterična olja glede na željen učinek – sivka za pomiritev, evkaliptus ali rožmarin za poživitev, ipd.

4. Izločanje toksinov iz telesa

Globinsko delovanje infra valovanja spodbuja vse telesne procese – pospešeno delovanje krvnega in limfnega obtoka, povečano potenje in izločanje tekočin omogoča telesu, da hitreje in učinkoviteje odpravlja toksine, ki se v njem nabirajo z zaužito hrani, absorbcijo skozi kožo ipd. S savnanjem bomo učinkovito izločali toksine, kot so npr. težke kovine, alkohol, nikotin, holesterol. 

5. Enostavna in POCENI domača uporaba

​Infra savna za domačo uporabo še nikoli ni bila tako dostopna in enostavna.

Infra savna ne potrebuje nobenih posebnih ali dodatnih instalacij – priklopimo jo na navadno enofazno elektriko. Savna s svojim delovanjem ne vpliva na okoliški prostor, četudi v njej uporabljamo dodatni bio uparjalnik za dodatno paro. Postavimo jo lahko praktično kamorkoli v svoj dom, na katerokoli podlago. Zavzame tudi malo prostora – dimenzije savne za eno osebo so cca 90×90 cm, za dve osebi 120×100 cm.

Prav tako je infra savna izjemno varčen porabnxik električne energije – porabo lahko primerjamo s porabo likalnika. Savno lahko uporabljamo takoj, ko jo vklopimo, ne potrebuje predgretja.

Shopping Cart