Kam v svoj dom lahko umestim savno?

Možnosti je neskončno. Vsekakor je prednost, če savno načrtujemo že med gradnjo našega doma in jo umestimo točno tja, kjer jo želimo. Vsekakor pa imamo tudi v že obstoječi situaciji ogromno načinov, kako v svoj dom vgraditi savno, ki bo primerno ustrezala prostoru ter opravljala svojo nalogo.

Kopalnica 

Veliko novogradenj predvidi savno v kopalnici iz čisto praktičnih razlogov – neposredna bližina tuša, najbolj primeren prostor, če v stanovanju ni prostora, namenjenega wellnessu, sprostitvi ipd, hkrati pa je kopalnica že sama po sebi v našem domu spa oaza, katerega odličen element je lahko tudi savna. V več primerih je po prenovi kopalnice savna nadomestila kopalno kad.

Pritlični/ kletni prostori

Nekaj časa se je savne kar stereotipno umeščalo v kletne prostore – malo zaradi več prostega prostora, nekaj pa tudi zaradi klasičnih oblik savn, ki v sodoben interier po videzu (in tudi zaradi predsodkov) niso ustrezale v bivalne dele doma. Se pa lahko pritlične prostore lepo uredi v domači wellness, v novogradnjah je pogosto načrtovan z izhodom na vrt, teraso in kombiniran s fitnesom ali masažnim bazenom.

Spalnica in drugi bivalni prostori

Redko so savne, in čisto po krivici, umeščene v spalne in bivalne prostore. Z dobrim načrtom, umestitvijo v prostor in dovršeno estetiko je lahko savna popoln dodatek naši spalnici ali dnevni sobi, ki s svojim delovanjem na okoliške elemente (pohištvo, stene, tla) ne bo vplivala, nudila pa nam bo sprostitev v srcu našega doma. Večkrat se zgodi, da čez čas ostanejo nekdaj otroške sobe prazne – odlična izbira je umestitev savne, namesto kopičenja krame 🙂

Balkon, terasa ali vrtna uta

V primeru, da znotraj doma ni prostora za savno ali če želimo vrhunsko izkušnjo savnanja zunaj – direktna ohladitev, ko stopimo iz savne – in uživati v razgledih, ki nam jih naš zunanji prostor ponuja. Savna, prilagojena na zunanje razmere bo odlična sprostitev v katerem koli delu leta.

Hodnik

Poleg garderobne omare se bo odlično znašla tudi savna. Zaradi prehodnosti prostora si lahko z leseno, montažno ali blendirano stekleno steno zagotovimo več intime.

Vedno pa se zgodijo tudi primeri in situacije, ki odstopajo od običajnega – zato je tudi rešitev malo neobičajna, vendar pa namen in funkcija ostajata nespremenjena – kakovostna učinokvitost skrb za naše telo, misli in duha!

Iz kopalnice v kabinet

Izkoriščena mansarda

Nekdanja shramba

Družabni prostor

Shopping Cart