8 pozitivnih učinkov himalajske soli

Himalajska sol je ena izmed najčistejših in najbolj zdravih soli na svetu. Izvira iz starodavnega morja, neonesnaženega ekosistema, ki se je nahajal na tem mestu pred več kot 250 milijoni let. Nahaja se v votlinah Himalaje v kristalni obliki, od koder je ročno izkopana in posušena na soncu.

Na naše telo ima lahko izredno pozitivne učinke, uporabljamo pa jo lahko na različne načine: jo zaužijemo, si pripravimo solno terapijo, dodamo v kopel ali iz nje pripravimo piling za kožo. 

Preveri 8 pozitivnih lastnosti himalajske soli, ki jih lahko koristimo in z njimi odlično vplivamo na svoje telo, zdravje in počutje.

1. Oskrbi telo z minerali

Himalajska sol vsebuje 84 elementov, med drugimi jod, magnezij, kalcij, baker, klor, fosfor, natrij, magnezij, železo (to daje himalajski soli tudi njeno značilno barvo), žveplo, fluor,… ki se nahajajo tudi v našem telesu, zato je odličen vir za prepotrebne minerale, ki jih potrebuje naše telo za pravilno delovanje. Zaradi naravne elementarne strukture lahko telo te elemente enostavno absorbira. Takšna absorbcija poteka skozi kožo zelo hitro. 

2. Odpravlja bolečine v mišicah in mehkih tkivih

Ravno zaradi velike vsebnosti magnezija in drugih mineralov ter njihovo hitro absorbcijo je himalajska sol odlično zdravilo za zmanjšanje bolečin v mišicah in mehkih tkivih ter njihovo sprostitev po fizični aktivnosti ali poškodbi. Obenem minerali pomagajo tudi pri krepitvi mišic in kosti ter preprečujejo mišične krče.

3. Deluje razstrupljevalno

Ko pride himalajska sol v stik s toplo vodo (npr. kopel, terapija s paro, uporaba soli v savni, …), nastane ionska raztopina, ki pomaga izločati toksine iz kože in maščobnega tkiva. To je odlična razstrupljevalna terapija, pri kateri poteka izločanje strupenih snovi iz telesa in obenem absorbcija mineralov in snovi, ki jih z izločanjem izgubimo.

4. Ohranja zdrave dihalne poti

Majhni delci himalajske soli, ki se širijo v zrak, uničujejo tam rpisotne bakterije in vezi ostalih onesneževalcev zraka. Tako je zrak, napolnjen z delci, čist. Prav tako himalajska sol, ki jo vdihujemo, čisti naše dihalne poti, telo jo skozi sluznico zelo hitro absorbira. Tako obnavlja dihalno sluznico, izboljša pljučne funkcije, redči sluz

5. Znižuje krvni tlak

Čeprav so nas učili, da prevelika količina soli zvišuje krvni tlak, kar je (lahko) res, pa tega nasveta ne smemo jemati preveč enostransko. Problem je v obdelani soli, himalajska sol pa je naravna in v njeni prvotni obliki, hkrati vsebuje izjemno veliko količino mineralov in eleemntov, ki oskrbujejo naše telo. Pospešuje prekrvavitev, ugodno vpliva na ožilje in pomaga uravnavati nivo tekočin v našem telesu.

6. Ohranja zdravo Ph ravnovesje

Uravnava količino vode v telesu in odstranjuje višek kislosti v celicah

7. Izboljšuje prebavo

Minerali v himalajski soli povečujejo sposobnost prebavnega trakta pri absorbciji snovi, kar pomeni, da bo lahko telo uporabilo hranilne snovi iz hrane, ki jih potrebuje za svoje pravilno delovanje. Himalajska sol ugodno vpliva tudi na peristaltiko in uravnava izločanje trebušne kisline.

8. Skrbi za ustrezno hidracijo telesa

Himalajska sol zagotavlja telesu elektrolite, ki uravnavajo vsebnost in razporejenost vode v telesu. Telo elektrolite absorbira hitreje kot voda, zato lahko absorbira oboje, ko sta ti dve snovi skupaj.

Shopping Cart