Če je že vse BIO, pa naj bo še savna!

Zeliščna savna

Zeliščna savna je v bistvu novejša različica klasične finske savne. Če je ne kombiniram s funkcijo b, doseže temperaturo do 100 stopinj Celzija in ji lahko rečemo kar fin(s)ka. Če pa si zaželim večje vlage in najljubšega vonja, se poslužim funkcije bio.

Ob tem povišam vlago na 60-65 %, temperatura pa je ob takšni vlagi nižja, nekje med 40 in 50 stopinj Celzija. Zaradi tega je potenje pospešeno in povečano. Jap, dve brisači ne bosta odveč. Dodana zelišča ob izparevanju vlage v zrak sproščajo vonj in esence, ki v stiku s kožo in ob vdihavanju blagodejno vplivajo na naše telo. Danes sem izbrala evkaliptus, ker se mi že zeha, evkaliptus pa poživlja in osvežuje, glede na letni čas pa je tudi super, saj deluje proti prehladom, gripi in drugim respiratornim obolenjem.

Na morje?

Se vam toži po morju, medtem ko je zunaj minus in sneg? Ja, vem, kako je. V takšnem primeru si kratek oddih pričaram kar v savni z dodajanjem mediteranskih zelišč, kot sta sivka in rožmarin. Evo, pa sem na morju, brez dvodnevnega pakiranja, čakanja v koloni in otepanja komarjev. Vroče mi je pa tako ali tako že.

Še ideja za naslednjič, ko boste res ob obali – naberite zelišča, ki so vam všeč, da se boste lahko v hladni polovici leta z njimi tolažili med savnanjem.

Shopping Cart