5 načinov za povečanje miselnih sposobnosti

Naše misli delujejo podobno kot mišice. Z vajami in ponovitvami lahko izboljšamo sposobnosti in se naučimo novih vedenj in vedenjskih vzorcev. Kaj lahko sami storimo vsak dan, da bodo naše misli, razmišljanje in pomnenje delovali bolje, hitreje in natančneje? Tukaj je 5 vaj, ki jih lahko izvajate vsak dan in z njimi poskrbite, da postanete bolj učinkoviti, čili in zdravi v vašem miselnem vsakdanjiku.

Dihati

Vsak dan vadi dihanje – osredotočeno. Vdihni in štej do 6, zadrži dih za dve sekundi in izdihni med štetjem do 8. Vztrajaj 2 minuti, vsak dan.

Osredotoči se

Poiskusi se osredotočiti samo na dejavnost, ki jo v tistem trenutku opravljaš, pa naj bo to pomivanje posode ali sprehod. Poišči aktivnost, ki ti leži na koži ter ti daje možnost občutiti kar vidiš, slišiš, okušaš, vonjaš. Osredotoči se na svoja občutja, zaznavo, čustva točno tam in takrat. 

Meditiraj

Meditiraj vsak dan. Za učinkovito meditacijo je potrebno kar veliko prakse, vendar se izplača. Lahko se jo lotite sami s priročniki in vodiči ali pa se udeležite vodenih meditacij. Že samo vsakodnevna 10minutna meditacija ima ogromne učinke na naše misli.

Bodi dosleden

Načrtuj čas zase vsak dan. Ostati dosleden je ključ do krepitve miselnih mišic, in čeprav samo 5 minut na dan, je bolje kot nič.

Opazuj in zapisuj

Po vajah si vzemi čas, da svoje občutke, zaznave in počutje zapisuješ.  Opazuj razlike in napredek.

Shopping Cart